Hoe lang zal het nog duren?

Mercedes-AMG heeft in haar tijd een groot aantal fijne auto’s ter wereld gebracht, maar de Project One wordt zonder meer het huzarenstuk. Misschien niet op het gebied van design, maar zeer zeker wel op het gebied van techniek.

mercedes-amg-project-one-voor

Dit is alles te danken aan het feit dat Mercedes-AMG de aandrijflijn uit de vorig jaar onthulde Project One voor een groot deel uit de Formule 1-auto van het gelijknamige team heeft gehengeld. In de praktijk moet de auto ruim 1.000 pk produceren. Hiervan wordt meer dan de helft (680 pk) naar de achterwielen gestuurd, terwijl beide voorwielen ieder 163 pk krijgen. Vertaald naar het asfalt moet een snelheid van meer dan 350 km/u vrij eenvoudig haalbaar zijn.

mercedes-amg-project-one-achter

Mercedes-AMG is de afgelopen tijd vrij stil geweest over het project, maar deze week onthullen de Duitsers een reeks foto’s waarop de auto in zijn geheel te zien is. Naar eigen zeggen is Mercedes de laatste maanden druk bezig geweest het laatste testwerk rondom de auto uit te voeren. Wanneer de auto precies op de openbare weg te vinden zal zijn, is vooralsnog niet bekend.