Vroeger, tot zo’n tien jaar geleden, was Mercedes-Benz een merk voor zakenmannen. Luxe, comfort en vooruit, ook een tikkie sportiviteit. Die kwaliteiten blijven, maar het imago is aan het kenteren, want Mercedes maakt z’n modellen steeds stoerder, aantrekkelijker en sportiever.

Dat is vooral te danken aan de inlijving van het AMG, vroeger een op zichzelf staand bedrijf uit het Duitse Affalterbach dat gespecialiseerd is in het modificeren en krachtiger maken van Mercedessen. Van ieder model dat Mercedes op de markt zet, verschijnt tegenwoordig minimaal één AMG-variant. In feite altijd een agressief gestylede auto met turbo’s, veel vermogen, veel mogelijkheid tot versleten banden en een hele hoge funfactor. Voor de mensen die niet per se al die power onder hun kont willen, kan er voor een kleine meerprijs een AMG Line exterieur-pakket aangevinkt worden op de optielijst. Dat houdt in dat jouw zuinige viercilinder de brede en ruige looks krijgt van een opgepompte AMG, maar aan het eind van het liedje wel iets vriendelijker geprijsd is.

Mercedes wordt bereikbaar

![mercedes-jeugdiger-a-klasse_lister-bew258x150.jpg](//images.ctfassets.net/tmk3oi6u1mmf/9uPjY1R9SMo8OkyQku2qs/317dbcf072a470db9e78c1ff9b7a9965/mercedes-jeugdiger-a-klasse_lister-bew258x150.jpg)

Ook helpt het mee dat Mercedes-Benz bereikbaarder wordt. Voor nog geen 37.000 euro rij jij een C-Klasse Limousine, een sportief ogende A-Klasse is er al vanaf 27.000 euro. Dat is relatief weinig geld voor een heleboel auto. Of je nu 27 mille neerlegt of véél meer, je rijdt wel in een Benz en dat merk je in alles. Nice to know: de ‘goedkoopste’ sportief ogende Mercedes is een A-Klasse met 1.6-liter viercilinder en AMG Line pakket (lees: sportieve bumpers, wielen en andere optische elementen die de Mercedes net even wat meer sjeu geven). Kost je net iets meer dan dertigduizend euro.

Wat jij daar als tweedehandsconsument aan hebt? Een bereikbaardere Mercedes zorgt on the long term voor een groter aanbod op de tweedehandsmarkt. En gezien de AMG-opties niet onbetaalbaar zijn, zullen genoeg Mercs deze mooie designfeatures bezitten! Kopers met een scherp oog zien dat nu al terug.