Nieuws

De C-Klasse krijgt meer luxe, want dat is precies wat hij nodig heeft.

Dat Mercedes flink ging uitpakken in Genève was al duidelijk, maar vandaag breiden ze de line-up nog iets verder uit. De nieuwe C-Klasse sluit aan waar de A-Klasse, G-Klasse en AMG GT Coupé de rij begonnen.

De nieuwe C-Klasse kan rekenen op een fris uiterlijk, evenals een reeks aanpassingen aan de binnenzijde en onder de motorkap. Op het gebied van motoren voorziet Mercedes de benzine, diesel en plug-in krachtbronnen van kleine upgrades, al is nog niet duidelijk wat ze precies hebben uitgevoerd.

c-klasse-2018-achter.jpg

De meest ingrijpende veranderingen van de facelift vinden we aan de voorzijde. Hier kan met name de grille rekenen op een reeks aanpassingen. De drie verschillende uitvoeringen, de standaard, Avantgarde en Exclusive, krijgen ieder een eigen gezicht. Hier vinden we eveneens voor het eerst de nieuwe Multibeam LED-lampen. Andere velgen bevinden zich ook onder de vernieuwingen.

Binnenin vinden we een breder infotainmentsysteem en een digitaal instrumentarium. Al neemt de C het nieuwe MBUX-systeem, dat de A-Klasse wel heeft, nog niet over. De C-Klasse imiteert momenteel het interieur van de S-Klasse. Nieuw is ook dat de C-Klasse deels autonoom kan rijden.

c-klasse-2018-interieur.jpg