Mooier én ruimer.

We moeten nog even wachten op de nieuwe A-klasse en dat wordt er niet makkelijker op, want Mercedes heeft inmiddels foto’s vrijgegeven van het interieur. Op bijna alle fronten is het oude interieur van de hatchback aangepakt. Het huidige model heeft al geen verkeerd interieur, maar met deze nieuwe A-klasse lijkt Mercedes zichzelf te overtreffen.

Het dashboard wordt opgevrolijkt door sfeerverlichting (optie) en er is een widescreen cockpit (standaard) voor de bestuurder. Op het gebied van interieurdetails leent de A-Klasse enkele elementen van de duurdere modellen van het merk. Het stuurwiel komt bijvoorbeeld uit de S-Klasse en de voorstoelen hebben comfortuitrustingen die afkomstig zijn uit hogere segmenten, zoals een massagefunctie, stoelventilatie en verwarming.

2-a-klasse-interieur.jpg

Tevens is er meer interieurruimte. Op schouderhoogte is er voorin 9 mm en achter 22 mm meer ruimte. Hetzelfde geldt voor de elleboogruimte (voor +35 mm, achter +36 mm) en hoofdruimte (voor +7 mm, achter +8 mm). Verder biedt de bagageruimte een inhoud van 370 liter. Dat is een toename van 29 liter in vergelijking met de huidige A-klasse.

Bovendien is het zicht rondom volgens Mercedes met 10 procent verbeterd. De nieuwe Mercedes A-klasse moet het huidige model komend jaar (2018) gaan vervangen.