Je kan de SUV nog dit jaar bij de dealer bewonderen.

Mitsubishi is namelijk begonnen met het verschepen van de nieuwe Eclipse Cross naar Europa. Vanaf december 2017 staat het nieuwe model in de showroom.

Europa is het eerste continent waar de Japanse autofabrikant start met de leveringen van de nieuwe Eclipse Cross. Daarna volgt introductie op circa tachtig andere markten waaronder Australië, Noord-Amerika en Japan. Van de Eclipse Cross worden tot en met eind maart volgend jaar 50.000 exemplaren naar Europa verscheept.

De SUV rolt van de band in de Japanse Okazaki fabriek, vlakbij Nagoya. De autobouwer positioneert het nieuwe model tussen de ASX en de Outlander.

De Eclipse Cross is er in Nederland vanaf 28.990 euro. De SUV komt met een 163 pk / 250 Nm sterke 1.5 DI-T turbobenzinemotor. Het koppel is al vanaf 1.800 t/min aanspreekbaar. Caravans of een aanhanger trekken is kinderspel voor de SUV. De auto heeft namelijk een trekgewicht van 1.600 kg. Standaard is de SUV een handgeschakelde voorwielaandrijver. Vierwielaandrijving en een automaat behoren tot de mogelijkheden. In een later stadium komt er ook een diesel. Op dit moment is nog niet bekend wanneer we deze variant kunnen verwachten.

De Eclipse Cross is vanaf de instapversie (Pure) voorzien van onder meer lichtmetalen wielen, climate control, cruise control, led-dagrijverlichting, privacy glass en een met leder bekleed multifunctioneel stuurwiel. Daarnaast zijn er nog de luxere Intense (vanaf 32.490 euro), Instyle (vanaf 38.990 euro) en First Edition (vanaf 32.990 euro)-uitvoeringen.