Of iedereen ook blij gaat zijn met zo’n elektrische Zweed is weer een heel andere vraag.

Hoewel Saab al enkele jaren niet meer onder ons is, blijven de auto’s tot op zekere hoogte voortleven. Na allerlei problemen met investeerders en financiën heeft het Zweedse NEVS de boel enigszins uit de brand geholpen.

NEVS zorgt dat de Saab 9-3 opnieuw wordt gemaakt, maar ditmaal als elektrische variant. Deze versie van de 9-3 rolt in een fabriek in Tianjin (China) van de band. De NEVS 9-3 zal aanvankelijk zo’n 50.000 keer per jaar geproduceerd worden. Aan ambitie overigens geen gebrek, want het bedrijf wil dit al snel opschroeven tot boven de 200.000 stuks per jaar. Dergelijke cijfers zullen trouwens wel bereikt moeten worden, aangezien er momenteel al meer dan 150.000 orders in de boeken staan door een lucratieve deal met een Chinese leasemaatschappij.

De NEVS 9-3 beschikt over een elektrische aandrijflijn die door het bedrijf zelf wordt gefabriceerd. Hoewel het ons nog ontbreekt aan details over zaken als vermogen, zitten ze bij NEVS niet stil. Zij hebben laten weten al rustig verder te werken aan volgende generaties van het model.