Geïnteresseerden moeten nog heel even hun geduld bewaren.

Het is nooit te vroeg om je auto op te frissen, zo blijkt maar weer. De nieuwe Audi A8 staat pas sinds eind november bij de dealers, maar krijgt al in de tweede helft van januari een sportpakket voor de kiezen. Hiermee geven de Duitsers hun luxe sedan wat extra opsmuk, zodat kopers zichzelf wat meer kunnen onderscheiden.

Het sportpakket komt in twee delen op de markt. Aanvankelijk biedt Audi kopers van de A8 50 TDI (286 pk diesel) de optie om het exterieur van hun bolide aan te pakken. Externe wijzigingen komen vooral in de vorm van aanpassingen aan de bumpers. Aan de achterzijde vinden we een diffuser, terwijl de zijkanten worden opgeleukt met opgeklopte zijskirts.

Voor elke andere A8, dus ook die met een lange wielbasis, is alleen het tweede deel van het sportpakket beschikbaar. Hier gaat het alleen om aanpassingen aan het interieur. Wie begin volgend jaar de optielijst erbij pakt, heeft keuze uit meerdere soorten leer en stiksels. Het belangrijkste kenmerk van dit pakket zijn de nieuwe sportstoelen. Deze hebben een elektrisch bedienbare hoofdsteun die optische geïntegreerd is in het design.

03-audi-a8-sportpakket.jpg

Hoewel we nog geen exacte prijzen voor Nederland weten, geeft Audi aan dat de pakketten € 1.950 en € 4.520 respectievelijk moeten kosten.