Precies, want dat is wat hij nodig had.

Ergens is het ontzettend jammer, maar dankzij de enorm hoge belastingen zien we maar weinig krachtige Amerikaanse bolides op de Nederlandse wegen. Cadillac is één van de merken waarvan de wagens in ons land niet bijzonder sterk verkopen, maar toch krijgen we de auto’s geleverd. Goed, het kan soms enkele jaren duren voordat de modellen daadwerkelijk in de prijslijsten verschijnen, maar dat mag de pret niet drukken.

De Cadillac CT6, die twee jaar na de officiële introductie pas op de Nederlandse markt verscheen, is inmiddels vernieuwd. Niet alleen dat, want hij heeft meteen een nog sterkere broer gekregen. Waar de CT6 het met een 417 pk sterke V6 moet doen, krijgt de V-Sport een dubbel geblazen 4,2-liter V8 die liefst 557 pk en 850 Nm produceert. De krachtbron stuurt het vermogen middels een tientrapsautomaat naar alle vier de wielen.

cadillac_ct6_v-sport_achter.jpg

Aan de buitenkant herkennen we de CT6 aan nieuwe lampen en een andere grille. De V-Sport beschikt over een veelvoud aan zwarte accenten. Binnenin de auto introduceert Cadillac een nieuw infotainmentsysteem. Tenslotte beschikt de vernieuwde CT6 (behalve de V-Sport) over een functie genaamd Super Cruise, waarmee er deels autonoom gereden kan worden.

cadillac_ct6_v-sport_binnen.jpg