Kijk, dat ziet er tenminste smakelijk uit.

Uitgerekend op het eigen terrein trekt Ford samen met Shelby de doeken van de nieuwste generatie van de Mustang GT500. Als vanouds is het de meest krankzinnige versie van de Mustang die men kan bestellen en bij de nieuwste uitvoering klopt dit meer dan ooit.

Onder de motorkap van de nieuwe Ford Mustang Shelby GT500 vinden we namelijk een tot in het extreme getunede 5,2-liter V8. De achtcilinder heeft een gigantische supercharger met een inhoud van 2,65-liter. In combinatie met nog een reeks aanpassingen aan het blok weet Shelby “meer dan 700 pk” uit het blok te trekken. Een specifiek cijfer krijgen we nog niet. Wel weten we dat hij in ongeveer 3,5 seconden naar de 100 km/u moet vluggen en een kwartmijl af kan leggen in minder dan 11 seconden. Snel is dus een understatement.

shelby-gt500-achter

De nieuwe Shelby GT500 dient natuurlijk een koets te krijgen die zich kan meten met het gruwelijke blok voorin de auto. En dit heeft de Amerikaanse autofabrikant ook voor elkaar gekregen. De auto is breder, heeft een agressievere neus en aan de achterkant vinden we een flinke taartschep. Tevens is het onderstel aangepast om ook de wegligging te verbeteren.

Meer lezen? Bekijk HIER onze rijtest met de normale Ford Mustang.

shelby-gt500-binnen