Het is niet mals.

We worden de laatste paar dagen werkelijk waar overvallen door autofabrikanten die een boekje open doen over de prijskaartjes die ze aan hun nieuwe auto’s hebben gehangen. Na een flink aantal anderen, is het nu ook Suzuki die haar klanten laat weten hoeveel men zal moeten betalen voor een nieuwe Swift Sport.

De nieuwe generatie Swift Sport is bepaald geen lachertje. De kleine stadsauto is misschien niet pittig genoeg om door te gaan voor een volwaardige hot hatch, het is wel degelijk een interessante bolide om je tijd mee door te brengen. Dit is niet in het minst te danken aan de 140 pk sterke 1.4 BoosterJet in het vooronder. Gezien de auto amper 1.000 kg weegt, heb je er niet lang voor nodig om te beseffen dat het een voelbaar rappe combinatie is.

De nieuwe Swift Sport in zijn meest krachtige vorm kost tenminste 24.999 euro. Voor dit bedrag worden bovenstaande kenmerken in een smakelijk pakketje verwerkt. Mag het wat tammer, dan zijn er nog andere opties. In dit geval kies je de Sportline, die leverbaar is als 90 pk sterke 1.2 DualJet en 112 pk sterke 1.0 BoosterJet. Prijzen van deze bolides zijn respectievelijk 18.799 euro en 19.999 euro.