Beter in elk opzicht.

Met de tweede generatie Auris had Toyota een karakterloze auto in handen. Zonde, want het was bepaald geen slechte auto. In de 21ste eeuw zijn eerste indrukken echter belangrijker dan ooit, dus is het neerzetten van een aantrekkelijk gezicht hoogst noodzakelijk. Anders wordt er immers doorgeklikt.

In dat opzicht doet de nieuwe Auris een hoop goed. Weg is het oninteressante design en binnen komt een fris, stoer en pittig ontwerp. Afgezien van het nieuwe design is de wagen ook iets anders geschapen dan voorheen. Dit zal ongetwijfeld iets te maken hebben met het TNGA-platform waarop de Auris is gebouwd. De auto is 40 mm langer, 25 mm lager en 30 mm breder. Zelfs zonder uiterlijk wijzigingen was de auto er, dankzij deze veranderingen aan de afmetingen, erop vooruit gegaan.

toyota-auris-achter.jpg

Onder de motorkap van de Toyota vinden we een tweetal hybride krachtbronnen, evenals een conventionele motor. Die hybride motoren komen er in 122 pk sterke 1,8-liter en 180 pk sterke 2-liter uitvoeringen. De Auris die exclusief fossiele brandstoffen consumeert maakt gebruik van een 1,2-liter viercilinder, die goed is voor 116 pk.