Maar extra vermogen krijgt de auto niet.

Een geheim dat Nismo de Nissan Leaf op een gegeven moment aan zou doen was het allerminst. De geruchten bestonden immers al tijden en ook een studiemodel van dezelfde auto gaf aan dat er, ergens in de nabije toekomst, zo een auto komen zou. Inmiddels is het eindelijk zo ver, maar het is niet precies wat we ons hadden voorgesteld.

nissan-leaf-nismo-voor.jpg

Dit heeft vooral te maken met het vermogen dat de elektromotor produceert. Nu, nodig is het bepaald niet, maar men vraagt zich al langer af of Nissan niet een krachtiger Leaf kan maken. Nismo is logischerwijs de aangewezen speler om dergelijke truken uit te halen, maar ook ditmaal vertikt de performance-afdeling het de auto meer vermogen te geven. Dat gezegd hebbende is de gasrespons wel opgeschroefd.

nissan-leaf-nismo-binnen.jpg

Wat hebben ze dan wel gedaan? Wel, kijken we naar de buitenzijde, dan zien we eigenlijk één van de twee grote veranderingen: de rode accenten. Diezelfde rode kleur wordt bijgestaan door een bodykit die de auto volgens Nissan meer downforce geeft. Daarbij heeft de auto een aangepaste ophanging en staat hij op andere 18" velgen.