Is het geen plaatje?

Een ‘GT-R without limits’, dat is hoe Nissan de auto zelf omschrijft. We kunnen het zien, want naast het feit dat de auto totaal andere proporties heeft gekregen, is er onder de motorkap ook het nodige veranderd om hem weer interessant te maken. Dit alles dankzij een geweldige samenwerking tussen Nissan en Italdesign.

nissan-gtr50-italdesign-achter.jpg

De Nissan GT-R50 is gebaseerd op de de GT-R Nismo, wat betekent dat we onderhuids het krachtigste exemplaar vinden dat Nissan levert. Desondanks was dit niet voldoende, want de 600 pk die de Nismo produceert, wordt in de GT-R50 verhoogd tot liefst 720 pk. Hoe snel de auto accelereert of wat zijn topsnelheid is, wil Nissan voorlopig nog niet met ons delen. Hopelijk vertellen ze dit volgende maand wel, want dan onthult Nissan de auto in zijn volledigheid.

nissan-gtr50-italdesign-achterii.jpg

De buitenzijde van de auto is onder handen genomen door designstudio Italdesign. De Italianen zijn onder meer bekend van de Zerouno of de Volkswagen W12 Nardo, een studiemodel uit de jaren '90. De neus van de GT-R50 wordt flink uiteengetrokken en ook aan de achterkant herkennen we ernstig vervormde lijnen. Een geslaagd resultaat, al zeggen we het zelf.