We sluiten de week af met positief nieuws.

Het einde van het jaar is goed in zicht, dus is het hoog tijd dat de balans wordt opgemaakt. Hoewel nog niet alle cijfers binnen zijn gekomen, het jaar is immers nog niet voorbij, hebben BOVAG en RDC alvast kunnen berekenen hoe de eindstand eruit gaat zien. En dat is goed, want zij brengen schitterend nieuws: 2018 is een recordjaar.

Volgens beide partijen zijn er in Nederland nog niet eerder zoveel tweedehands auto’s verkocht als in 2018. Na een flink aantal berekeningen kunnen zij melden dat er in 2018 liefst twee miljoen tweedehands auto’s van de hand zijn gegaan. Dat is 0,02 miljoen, ofwel 20.000, auto’s meer dan een jaar eerder. Met nog een maand te gaan waren er dit jaar aan het eind van november al 1,84 miljoen occasions verkocht. Dit was meer dan een jaar eerder. Zodoende is het vooruitzicht zeer positief.

Van alle verkochte occasions in 2018 was ongeveer vier vijfde een benzineauto. De rest bestaat voor meer dan 15 procent uit dieselauto’s en een klein gedeelte wordt opgemaakt door hybride- en elektrische auto’s. Laatstgenoemde groep steeg in 2018 met ruim tachtig procent.