Daar is 'ie dan.

Over het weekend doken er op een internetforum een aantal foto’s op van de nieuwe Lamborghini Huracan EVO. Aanvankelijk twijfelden we of dit officiële foto’s van de auto waren. Aan het begin van de week werd echter duidelijk dat het absoluut geen photoshop was. Nee, dit was het echte werk.

Dat is zeer goed nieuws, want met de introductie van de EVO wordt de Lamborghini Huracan op verfrissende wijze vernieuwd. Net als de krachtigere Performante krijgt nu ook de ‘normale’ uitvoering een 5,2-liter V10 die goed is voor precies 640 pk. Dit is 30 pk meer dan voorheen. De EVO is wel 40 kg zwaarder dan de meer circuit-geörienteerde Performante. Desalniettemin schiet de auto in 2,9 seconden naar de 100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 325 km/u.

lamborghini-huracan-evo-voor

De buitenzijde van de Lamborghini Huracan EVO wordt eveneens iets aangepast. De voorkant van de auto blijft, op een stel nieuwe lampen na, grotendeels hetzelfde. Dit geldt voor de achterkant niet, want de EVO krijgt een flink bijgespijkerd derrière. Binnenin vinden we een nieuw infotainmentsysteem.

Het is nog niet bekend hoeveel geld de auto moet gaan kosten. Wel weten we dat Lamborghini de auto aankomende lente al op de markt zal brengen.

lamborghini-huracan-evo-achter