Hij is hier. 2

Eerder deze week waren er onverhoopt al een reeks plaatjes van de nieuwe Audi TT op het internet te vinden. Zoals verwacht volgt de officiële onthulling niet veel later, in dit geval een kleine twee dagen. Audi heeft een memorabel moment uitgezocht, want de auto wordt voor het eerst officieel getoond 20 jaar nadat de allereerste Audi TT werd gelanceerd.

audi-tt-2018.jpg

Dit vraagt natuurlijk om een ode. Audi doet precies dit, door de originele Audi TT te eren middels een gelimiteerd model (zie hierboven). De TT 20 Years is een speciale uitvoering van de derde generatie van de TT. Van de 20 Years uitvoering worden slechts 999 exemplaren gemaakt. De auto krijgt o.a. overeenkomstige bekleding en eenzelfde soort lakkleur om de originele TT te herinneren.

audi-tt-2018-achter.jpg

De nieuwe TT zelf geniet eveneens een aantal aanpassingen. De aanpassingen aan de buitenzijde bespraken we in een eerder artikel. Hierom zullen we enkel de motoren bespreken. Audi levert de TT voorlopig enkel als 40 TFSI (197 pk) en 45 TFSI (245 pk). Laatstgenoemde is met Quattro-aandrijving verkrijgbaar. Niet begrijpen doen we de aanpassingen aan de motor van de TTS. De krachtigere TT krijgt, in plaats van 310 pk in zijn voorganger, ditmaal slechts 306 pk.