De Duitsers zetten in op nóg meer luxe voor hun buitengewoon grote SUV.

Mercedes plaagt ons al een tijdje met wat plaatjes van de nieuwe G-Klasse, maar vandaag krijgen we voor het eerst officiële foto’s te zien die een lang bestaand vermoeden bevestigen: de Geländewagen wordt nog luxueuzer dan voorheen.

Dit begint in eerste instantie via het gebruik van exclusievere materialen, die ervoor zorgen dat de wagen zich in zekere zin toch weer weet te matchen met, of zelfs te onderscheiden van, de concurrentie. Hiermee lijkt de G-Klasse zijn huidige reputatie voor eens en altijd te accepteren en zich over te geven aan het luxesegment. Desondanks zitten er verschillende zaken in het interieur verwerkt die ons doen herinneren aan het verleden.

Neem bijvoorbeeld de verschillende ventilatieroosters die de iconische koplampen moeten voorstellen. Daarnaast zit de bijrijdershandgreep nog altijd op het dashboard, mocht je gekke capriolen willen uithalen. Moderner is het stuur met touchpad-knoppen, dat we eveneens in de S-Klasse en E-Klasse terug vinden. Overigens bestaat het digitale dashboard uit dezelfde 12,3" schermen als in de E-Klasse.

mercedes-g-klasse-interieur-2018-header.jpg

De uiterlijke aanpassingen even negerende, laat Mercedes nog weten dat de wagen iets is gegroeid. Zo staat de voorruit 30 mm verder naar voren, hebben ze achterin 150 mm meer beenruimte en hebben zowel de ellebogen als de schouders marginaal meer vrijheid.