Your wish is my command”, zeiden ze.

Het is een trend waaraan we niet kunnen ontkomen: het personaliseren van auto’s. Wat oorspronkelijk enkel was weggelegd voor de duurdere wagens, die je eigenlijk alleen in de P.C. Hooftstraat tegenkwam, baant zich de laatste tijd een weg naar de alledaagse auto, zodat de consument haar eigen smaak kan toepassen.

Van alle automerken is MINI nu de meest recente die zich bij dit groepje voegt. Een goede move, want MINI probeert zichzelf als trendy in de markt te zetten. Door klanten hun eigen auto’s naar persoonlijke wens te laten samenstellen geeft het een nieuwe dimensie aan het rijden van een MINI. Klanten kunnen voortaan via de online configurator doorgeven wat ze precies gedaan willen hebben aan hun bolide, zodat MINI hun wensen in vervulling kan laten gaan. Zo kunnen klanten eigen ontwerpen voor omlijsting, dashboardpanelen en LED-projectie doorgeven, waarna MINI het zal uitvoeren.

Vervolgens zal MINI met deze wensen aan de slag gaan met behulp van 3D-printers en lasertechnolgie. Tevens kunnen klanten kiezen uit verschillende specifieke kleuren, patronen en afwerkingen om hun auto volledig te personaliseren. MINI Yours Customised is beschikbaar vanaf medio 2018.