De elektrische auto moet de vloot van de Belgische politie vergroenen.

Het is voor het eerst dat de Belgische politie kennismaakt met de BMW i3. De compacte stadsauto wordt al gebruikt als hulpvoertuig in wereldsteden als Los Angeles, Londen, Praag en Milaan. De politiezone Aalter - Knesselare in België hebben nu ook de sleutels in ontvangst genomen van twee exemplaren. De politie had in totaal vijf i3’s besteld, maar de andere drie exemplaren volgen later. De burgemeesters van Aalter en Knesselare hebben samen met de agenten proefritten ondernomen met de i3, alvorens de order werd geplaatst.

De i3 is niet geschikt voor achtervolgingen op hoge snelheid. De elektrische auto zal dan ook worden ingezet om op meldingen af te gaan in de nabije omgeving van het bureau. De i3 heeft een theoretische actieradius van 200 kilometer. De voertuigen zijn omgebouwd tot waardige politieauto, dit betekent dat de auto’s beschikken over zwaailichten en stickers.

België loopt met deze keuze voor op Nederland. De Nationale Politie heeft op dit moment geen elektrische auto in gebruik.