Hout, het komt weer helemaal terug.

Tegenwoordig hebben de meeste autofabrikanten wel een bepaalde afdeling die de wagens nét iets interessanter maken dan dat ze normaal gesproken uit de fabriek zouden komen rollen. Porsche laat de mogelijkheid er af en toe een speciaaltje uit te knallen niet aan zich voorbijgaan. Sterker nog, Porsche Exclusive houdt zich alweer sinds 1986 bezig met dergelijke projecten.

De personaliseringsafdeling, die inmiddels Porsche Exclusive Manufaktur heet, heeft vandaag een nieuwe reeks opties voor de Panamera gelanceerd. We spreken over een Porsche Panamera Turbo. De normale, welteverstaan, niet de nieuwere Sport Turismo. De Panamera krijgt de kleur Crayon en staat op 21" sandalen.

panamera-exclusive-achter.jpg

De buitenkant is echter niet het speciale aspect van deze Panamera Turbo. Nee, het is juist de binnenzijde waar Porsche extra aandacht aan heeft besteed. Het interieur van de Panamera is opgeleukt met een veelvoud aan hout, met name in de deuren en in het dashboard. Nog meer hout vinden we in de middenconsole. De opties zijn aan te vinken in de configurator.

panamera-exclusive-binnen.jpg