Overwinning op eigen bodem.

Na de introductie van de Porsche 911 GT2 RS ging de Duitse sportwagenfabrikant natuurlijk direct naar de Nürburgring Nordschleife om aldaar te proberen een nieuw ronderecord te vestigen. Aanvankelijk wist Porsche de auto in 6:47 minuten over het bijna 21 kilometer lange circuit te racen, maar na een nieuwe poging van Lamborghini verloren ze het record vrij snel. Na een tweede poging met dezelfde auto hebben ze het record opnieuw weten te claimen.

Pas geleden hebben de Duitsers het ronderecord voor productieauto’s met zeven seconden weten aan te scherpen. Met Porsche-testcoureur Lars Ken achter het stuur werd de nieuwste GT2 RS in 6:40,3 door de Groene Hel gereden.

Hoe indrukwekkend dit alles ook klinken mag, helemaal eerlijk heeft Porsche niet gestreden. De Duitse autofabrikant nam namelijk het team van Manthey Racing in de arm om de auto op enkele punten aan te passen. Zodoende is de auto niet helemaal origineel meer. De 911 GT2 RS MR week op verschillende punten aan het onderstel en het vleugelwerk af van het origineel.

Meer lezen over de Porsche 911 GT2 RS? Bekijk hier onze rijtest!

porsche-911-gt2-rs-mr