De Spanjaarden zijn nog niet helemaal klaar met hun sportieve afdeling.

Nadat SEAT haar performancemerk CUPRA eerder dit jaar van het lijntje liet, werd de indruk gewekt dat het voortaan zelf geen meer sportieve auto’s zou presenteren. Het leek logisch dat men dit juist over zou laten aan CUPRA. Met de introductie van de Leon CUPRA R ST spreken ze zichzelf echter overduidelijk tegen, daar het wel degelijk om een sportieve wagen gaat. Van SEAT.

Terwijl CUPRA haar tijd nuttig gebruikte om de gepeperde Ateca te lanceren, gooit SEAT er op de valreep nog een speciaaltje uit. Zoals gebruikelijk is de auto te herkennen aan zijn koperkleurige accenten. SEAT geeft de hete Leon nog een setje koolstofvezel onderdelen, evenals een sportuitlaat en verbeterde remmen.

seat-leon-cupra-r-st-uitlaat.jpg

Onder de kap vinden we nog altijd dezelfde motor. Oftewel, de ST behoudt de 2-liter TSI-motor de we ook in de SEAT Leon Cupra R vinden. Het blok is goed voor 300 pk. De DSG-automaat schakelt het vermogen naar alle vier de wielen.

Hoeveel SEAT er precies gaat maken is vooralsnog niet bekend. Wat we wel weten is dat SEAT deze Leon binnenkort ook op het Autosalon van Genève heeft staan.

seat-leon-cupra-r-st-interieur.jpg