De halfsportieve SUV is vanaf nu te bestellen.

Aanvankelijk hadden we goede hoop voor de Skoda Kodiaq RS, maar na de onthulling bleek dat de SUV, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, slechts op milde wijze was aangepakt. De Kodiaq RS is zeker een goede auto, maar hij leeft zijn naam niet helemaal na. Gelukkig is de prijs hier wel een weerspiegeling van.

Zoals gebruikelijk bij de modellen van Skoda is ook de Kodiaq RS geen peperduur apparaat. De auto kost tenminste 61.490 euro en voor dit bedrag krijg je de RS-uitvoering met zijn 240 pk sterke tweeliter dieselmotor. De zelfontbrander produceert tevens 500 Nm en sprint mede hierdoor in krap zeven seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid van de auto ligt op 221 km/u.

De vierwielaangedreven bolide is misschien niet de snelste SUV, maar het is wel degelijk een goedkoop alternatief als je in de markt bent voor een tamelijk sportieve, grote gezinsauto. Zeker aangezien het instapmodel 32.690 euro kost en je de goedkoopste Kodiaq met tweeliter diesel vanaf 44.790 euro kunt bestellen. De Kodiaq RS zelf is vanaf deze week te bestellen.