Er is een overeenkomst getekend.

Autofabrikant Volvo en internetonderneming Uber werken al een tijdje samen. De Zweedse autobouwer levert aan het Amerikaanse Uber onder meer de XC90. Uber onderneemt vervolgens autonome proeven met deze SUV van Volvo. Omgebouwde XC90’s met Uber-stickers werden al eens gespot in San Francisco.

De samenwerking is verder uitgebreid, want men is tot een nieuwe overeenkomst gekomen. Met een driejarig contract gaat Volvo de komende periode nog meer auto’s leveren aan de taxidienst. Tussen 2019 en 2021 zullen maar liefst 24.000 Volvo XC90’s in handen van Uber terecht komen. In de basis heeft de SUV van Volvo enkele autonome functies. Uber past echter ook eigen technologie toe op de auto, wat de SUV meer zelfrijdende mogelijkheden geeft.

Doel is om de auto in de toekomst in te zetten voor autonome taxiritten. Dit zal in eerste instantie in de Verenigde Staten gaan gebeuren. Het is niet ondenkbaar dat toekomstige modellen van Volvo ook aan Uber zullen worden geleverd. De autonome technieken van Volvo komen immers niet alleen naar de XC90, maar ook naar de S90, V90 en de XC60.