Elon Musk krijgt het wel voor elkaar.

Tesla ervaart misschien oneindig veel problemen met de productie van de Model 3, het weerhoudt Elon Musk er niet van om fans wereldwijd warm te maken voor een volgende auto. In dit geval spreken we over de langverwachte Model 3 met twee motoren, technisch gezien een all-wheel drive. Dit klinkt per definitie al smakelijk, maar nu Elon de specificaties eruit heeft gegooid, kunnen we onszelf helemaal niet meer in bedwang houden.

https://twitter.com/elonmusk/status/998085655958769665

De Zuid-Afrikaan houdt ervan om zijn wagens te vergelijken met andere, meer gevestigde voertuigen. De aankomende Model 3, met twee motoren, wordt vergeleken met de huidige BMW M3. In de Verenigde Staten kosten beide auto’s ongeveer evenveel, namelijk 78.000 dollar.

Musk stond te springen om de details van zijn snelle kleintje te onthullen. Toen hij dit afgelopen weekend eenmaal kon, was de hype terecht. De Model 3 AWD Performance knalt in 3,5 seconden naar de 100 km/u. Dit is 0,6 seconde sneller dan de BMW M3. Kies je de normale versie, dan duurt het een seconde langer. De topsnelheden van beide wagens zijn respectievelijk 250 en 225 km/u, in het eerste geval even snel als de BMW M3. Het rijbereik van beide wagens is, als vanouds, 500 kilometer.