Een waterstofauto in gezinsvorm.

De meeste auto’s met brandstofcel zijn niet zozeer gericht op praktisch gebruik. Denk bijvoorbeeld aan de Toyota Mirai. Met de Fine-Comfort Ride Concept willen de Japanners aangeven dat comfort en duurzaamheid prima samen kunnen gaan.

De waterstofauto heeft een actieradius van 1.000 kilometer en het duurt circa drie minuten om waterstof te tanken. Het ontwerp van de conceptcar is volgens Toyota geïnspireerd op een diamant. Dit betekent dat het passagierscompartiment aan de voorzijde en in het midden breder is dan aan de achterzijde. Passagiers aan boord van de Fine-Comfort Ride Concept hebben hierdoor voldoende ruimte.

toyota-stoelen.jpg

Het voordeel van een elektrische auto is het ontbreken van een verbrandingsmotor. Dit scheelt een hoop ruimte. Ruimte die anders kan worden ingedeeld in vergelijking met een conventionele auto. Dat heeft Toyota dan ook met de Fine-Comfort Ride Concept gedaan. Het studiemodel is 4.830 mm lang, 1.950 mm breed en 1.650 mm hoog. Er kunnen zes mensen mee worden vervoerd.

Toyota onthult de Fine-Comfort Ride op de Tokyo Motor Show 2017. Een ander waterstofvoertuig van Toyota dat hier onthuld wordt, is de Sora, een bus voor het openbaar vervoer.