Zowel de consumentenprijs als de zakelijke prijs is naar buiten gebracht.

De nieuwe Land Cruiser van Toyota heeft voor consumenten een vanafprijs van 69.575 euro. Dit is de 3-deurs Land Cruiser met de 2.8 D-4D Comfort, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak met zes verzetten. Op grijs kenteken is de Land Cruiser er vanaf 31.895 euro, exclusief BTW en BPM.

De Japanse 4x4 wordt standaard geleverd met onder andere een limited slip sperdifferentieel, airconditioning, cruise control, keyless entry en een alarmsysteem. De 3-deurs is er met de keuze uit 3 uitrustingsniveaus. De langere 5-deurs kent 4 uitrustingsniveaus met 5 zitplaatsen en 3 uitvoeringen met 7 zitplaatsen. De uitrustingsniveaus luisteren naar de namen Challenger, Professional en Executive. Met de Challenger krijgt de Land Cruiser onder meer 17-inch lichtmetalen velgen, een 6-trapsautomaat, climate control, Full Map navigatie, een achteruitrijcamera en parkeersensoren achter. De 4x4 kost in deze uitvoering voor consumenten 77.100 euro. De Professional biedt 19-inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, lederen bekleding, stoelverwarming en -ventilatie, een JBL-audiosysteem en de actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense. De Professional kost 85.965 euro. Met de Land Cruiser in Executive-vorm krijgt men onder andere luchtvering met automatische niveauregeling en een groot glazen schuif-/kanteldak. De prijzen beginnen bij 100.175 euro.

1-land-cruiser-321.jpg

Zowel de 3- als de 5-deursversie van de Land Cruiser is leverbaar op grijs kenteken. De 3-deurs is voorzien van een volledig vlakke laadvloer en een verhoging in het dak. Wat betreft de 5-deursuitvoering kan de klant kiezen uit 4 versies: met een tussenwand aan de B- of C-stijl en met een standaard of verhoogd dak.

De nieuwe Land Cruiser is per direct bij de Toyota dealer te bestellen. De leveringen beginnen op 15 november 2017.