En hij wordt paars.

De Renault ZOE bevindt zich al sinds 2012 onder de mensen, maar tijd voor een nieuw exemplaar is het nog niet. In plaats daarvan blijft Renault de auto verbeteren, met name op het gebied van vermogen. Waar het de ZOE twee jaar geleden presenteerde als de R90 (met 93 pk), is het nu de beurt aan de R110.

Je raadt het waarschijnlijk al, ook deze uitvoering heeft wat extra paarden tot zijn beschikking. Zestien om precies te zijn. De nieuwe R110-motor brengt het vermogen tot 80 kW, omgerekend 109 pk. Het koppel, bij elektrische motoren direct beschikbaar, ligt op 225 Nm. Het grootste accupakket heeft, net als bij de R90, een capaciteit van 41kWh. Leggen we dit naast de cijfers van de minder krachtige uitvoering, zou de reikwijdte grofweg 400 km moeten zijn.

renault-zoe-paars.jpg

Nieuw is eveneens de nieuwe kleur blue violette. Paars is sowieso hét kleurtje van ZOE R110, aangezien je binnenin kunt kiezen voor het ‘Color Pack Purple’. Hierbij worden verschillende accenten in het interieur uitgerust in een paars tintje.

De ZOE R110 debuteert over enkele weken in Genève. Prijzen zijn vooralsnog niet bekend.

renault-zoe-paars-interieur.jpg