In productie gaat hij niet, maar het is zeker een gaaf apparaat.

Volkswagen heeft deze week weer eens een stel stagiairs losgelaten op een van zijn auto’s. In plaats van een stel Amerikanen of mensen uit het thuisland van de Duitse autofabrikant, ging de eer ditmaal naar een vijftal Australiërs. Zij creëerden de krachtigste Arteon (rijtest) op aarde.

arteon-490pk-voor

De Volkswagen ART3eon is zowel een kunstzinnige auto als een pure prestatieauto. Art cars zijn sinds jaar en dag een ding in de autowereld, maar in plaats van enkel de buitenkant op te leuken, gingen de stagiairs in dit geval ook met de technische kant van het verhaal aan de slag.

arteon-490pk-mensen

Zodoende heeft de auto geen alledaagse prestatiecijfers, maar kan hij zich meten met de nodige supercars. De 2.0 TSI-motor voorin de Arteon is namelijk opgeschroefd tot 490 pk en 600 Nm. Hierdoor schiet de auto (heuvelop) in 3,9 seconden naar de 100 km/u. Voorlopig wil het team dat de Arteon gemaakt heeft niets meer kwijt over de prestaties van de auto. Afgezien van de pure prestaties heeft de Arteon een rolkooi, semi-slick banden en stuggere vering.