De derde generatie van de gigant uit Duitsland is helemaal fris en fruitig.

De nieuwe Volkswagen Touareg is onder ons, eindelijk. De Duitsers hadden een flinke reeks aanpassingen voor de auto in petto. De SUV is langer, breder, hoger en heeft een groot aantal nieuwe snufjes, zodat hij helemaal klaar is voor de toekomst. Het belangrijkste vinden we echter binnenin de auto, waar een nieuw dashboard met enorme schermen de ogen naar zich toe weet te trekken.

Dit dashboard bestaat uit twee individuele schermen die in zekere zin tot één geheel worden gemaakt. De grootste van de twee, het infotainmentscherm in het midden, is 15", terwijl het kleinere cockpitscherm 12" is. Hierin worden nagenoeg alle functies verstopt. Daarbij kun je de schermen ook nog eens zelf inrichten.

vw-touareg-zij.jpg

De nieuwe Volkswagen Touareg, die gebouwd wordt op het MLB-platform, en gelaatstrekken overneemt van de Arteon en T-Roc, is zoals gezegd ook gegroeid in formaat. De auto is voortaan 4,88 meter lang, 1,98 meter breed en 1,70 meter hoog. Dankzij het nieuwe platform heeft Volkswagen meer dan 100 kg van de auto weten te snoepen, zonder de bagageruimte eronder te laten lijden. De Touareg beschikt over 810 liter.

Onder de motorkap vinden we in eerste instantie slechts twee motoren, beide V6-diesels. De instapper produceert 231 pk en 500 Nm, terwijl de krachtigere 286 pk en 600 Nm produceert. Er komt eveneens een V6-benzine en een V8-diesel. Deze produceren respectievelijk 340 pk en 450 Nm en 421 pk en 900 Nm. De auto komt deze zomer op de markt en staat dan ook bij de Nederlandse dealers.

vw-touareg-interieur.jpg