Met het oog op de toekomst investeert Volkswagen de komende jaren miljarden in haar fabrieken.

Tussen 2018 en 2022 gaat het wereldwijd om een bedrag van 22,8 miljard euro. Het geld gaat vooral naar elektrische mobiliteit, de ontwikkeling van nieuwe modellen en modulaire platforms.

In Duitsland wordt in totaal 14 miljard euro geïnvesteerd. Onderdeel van deze investering is een ombouw van de Volkswagen-fabriek in Zwickau. De fabriek gaat zich volledig richten op de productie van elektrische auto’s. Daarmee is een bedrag van ongeveer een miljard euro gemoeid. In Zwickau zal straks de Volkswagen I.D. van de band lopen. Dit is een volledige elektrische auto met het formaat van een Golf. Het model komt in 2020 op de markt en is de eerste van een nieuwe generatie elektrische modellen die is gebaseerd op het nieuwe, modulaire MEB-platform.

Op dit nieuwe platform komen elektrische auto’s van de Volkswagen Groep te staan met een actieradius tussen de 400 en 600 kilometer. Daarnaast gelden snellaadcapaciteit en binnenruimte als speerpunten van dit platform. Het MEB-platform leent zich voor allerlei soorten auto’s. Van compacte hatchbacks tot grote zevenzitters.

De nieuwe elektrische auto’s worden vrijwel tegelijkertijd gelanceerd in Europa, China en de Verenigde Staten. In 2020 worden er ongeveer 100.000 exemplaren van de Volkswagen I.D. gebouwd. Volkswagen heeft als doel om in 2025 een miljoen elektrische auto’s te fabriceren.