De sedan wordt groter, maar wat verandert er nog meer?

De Volkswagen Jetta gaat alweer enkele jaren vrijwel onveranderd mee. Hoewel de wagen na zijn introductie eenmaal een facelift te verduren kreeg, bleef deze grotendeels hetzelfde. Nu Volkswagen hun nieuwe designtaal langzaam maar zeker aan het uitrollen is op verschillende modellen, moet binnenkort ook de Jetta eraan geloven en wordt de sedan nieuw leven ingeblazen.

Voordat Volkswagen de buitenzijde bij de kladden pakt, doen ze eerst het een en ander aan de basis van de auto. Zo wordt een drietal principes nog nauwkeuriger gevolgd. De nieuwe Jetta moet zuiniger rijden, meer technologie bezitten en een soepelere wegligging hebben. Qua design vertoont de Jetta veel gelijkenissen met de Golf, maar is een vergelijking met de geheel nieuwe Arteon ook snel gemaakt. De wagen krijgt overigens standaard LED-verlichting mee, aan beide kanten.

02-volkswagen-jetta-2018-header.jpg

Afgezien van de uiterlijke veranderingen zal de Jetta tevens op het MQB-platform worden geproduceerd. Hiermee wordt het niet alleen een stuk makkelijker voor Volkswagen om de auto te produceren, maar zal hij tevens meer overeenkomen met andere VAG-auto’s.