Beweeg je lichaam naar Bremen, mocht je ze willen begluren.

Dankzij de rijke historie waar Volkswagen op zit, zouden ze haast elke week een feestje kunnen vieren. Doen ze misschien ook wel, maar wij krijgen daar niet altijd iets van mee. Gelukkig laten ze de 30ste verjaardag van de Corrado niet schieten.

Volkswagen zal daarom dit weekend voor het eerst aanwezig zijn op de Bremen Classic Motorshow. De Duitse autofabrikant neemt allerlei speciale Classic Parts mee en, nog belangrijker, twee exclusieve Corrado’s.

volkswagen-corrado-zij.jpg

De Corrado werd in 1988 onthuld aan de wereld met de bedoeling de Scirocco op te volgen. Dit verliep echter niet helemaal volgens plan; de tweede generatie van de Scirocco werd tot 1992 gebouwd. Niet veel later stopte de productie van de op de Golf II gebaseerde Corrado.

Omdat Volkswagen het toch ziet als een belangrijk onderdeel van hun geschiedenis, nemen ze twee speciale Corrado’s mee naar Bremen. De eerste is een door Karmann gemaakt prototype die voorzien is van een 210 pk sterke G60-motor. De tweede is de allerlaatste linksgestuurde Corrado ooit gebouwd. Een prima stel dus, waar het publiek ongetwijfeld van zal smullen.