Nee, het is niet de bedoeling om kilo’s aan gereedschap mee te slepen, voor het geval dat… Maar wat wel erg handig kan zijn, is een algemeen noodpakket dat weinig ruimte in beslag neemt, niet al teveel weegt en vooral niet veel kost.

Houten plankje - Het voorkomt dat je krik in de modder wegzakt en de auto met geen millimeter omhoog komt. Een paar werkhandschoenen zijn ook aan te raden, want een wiel wisselen is een vuil klusje.

Startkabels - Deze heb je nodig om je auto via een andere auto te kunnen starten als je accu leeg is.

Wegenkaart - Lekker retro, maar doet het wel altijd ook zonder stroom of bereik. Als je toch onverwacht een keertje strand in the middle of nowhere weet je in elk geval wel waar je bent!

Sleepkabel - Leg zo’n ding lekker in zijn eigen hoesje in de auto voor dat ene moment waarop iemand zo vriendelijk is om je stilgevallen voertuig naar een veilige plek te slepen.

Litertje water - Te gebruiken als dorstlesser of eventueel als koelvloeistof-in-nood.

Zaklamp - Als je ook maar iets in het donker aan je auto moet doen, is dit onontbeerlijk.

Verbanddoos - Laat deze geen eeuwigheid in de auto laten liggen. Controleer de inhoud zo nu en dan op houdbaarheid en of je wat moet aanvullen.

Overlevingspakket - Voor het geval je een nacht in de auto moet doorbrengen omwille van pech of file. Denk hierbij aan wat chocolade en een blikje cola en een dekentje.