Met de auto op vakantie geweest? Geef ‘m dan nu zijn welverdiende rust met deze zes tips!

Houd een grote schoonmaak Nummer één op iedere to-do list: ruim je vakantie-afval op. Verwijder de vloermatten en maak die schoon. Zuig daarna de auto uit, inclusief de kofferruimte. Berg alle buitenlandse wegenkaarten op tot volgend jaar.

Zet ‘m onder de douche Verwijder met een hogedrukspuit het hardnekkigste vuil en vergeet daarbij niet de wielkasten en de onderkant. Nog beter: gun je auto een rondje wasstraat.

Loop scharnieren en sloten na Op een droge, warme bestemming geweest? Een druppeltje vet of een spuitje olie (WD40) doet wonderen voor je scharnieren en sloten.

Check de buitenkant Demonteer je roof-rack of imperiaal en je caravan-spiegels, als je die niet meer nodig hebt, daarmee blijven rijden kost je extra brandstof. Speur ook naar kleine vakantieschades, die je al bijna was vergeten. En hoe staan je ruitenwisserbladen erbij?

Peil de peilen Controleer alle vloeistofpeilen en vul zo nodig bij. Is er nog voldoende koelvloeistof, motorolie, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof aanwezig?

Vergeet je banden niet Controleer de bandenspanning (ook die van het reservewiel). Maak de banden vrij van steentjes, glasresten etc. die in het profiel zijn gekomen.