Voor wie een A-klasse of CLA te weinig ruimte biedt, heeft Mercedes-Benz ook een meer praktische B-klasse in het gamma. Hoewel de B-klasse er niet direct als een busje uitziet, is de ruimte op de achterbank vorstelijk.

Deze W246-generatie van de B-klasse werd in 2011 onthuld, in 2012 is de productie gestart. Eind 2014 kreeg deze B-klasse een facelift met onder andere gewijzigde koplampen en een andere voorbumper. Aan de achterzijde zijn de diesels ook direct te herkennen, want die werden vanaf toen aangeduid met de letter d en niet meer de drie letters CDI op de kofferklep.

Naast de viercilinder diesels is er ook nog keuze uit diverse viercilinder benzinemotoren, maar een echte topper in de vorm van een AMG ontbreekt. Wel is er de elektrische B250e, waarvan Mercedes er meer verkocht dan je wellicht zou verwachten.

De B-klasse is relatief populaire auto met een groot aanbod van meer dan 700 exemplaren op Autotrack. Diesels met handbak en veel kilometers op de klok zijn er al vanaf 12 mille.

Een aantal zaken om te letten zijn elektronica en dan met name de navigatiesystemen. Vooral bij vroege exemplaren waren er meer klachten daarover, maar ook over rammels, kraakjes en piepjes. Voor overige tips bekijk je de onderstaande video:

https://www.youtube.com/watch?v=iOy5ypjnO3k