Eind 2012 kwam de Renault Clio IV op de markt, eerst als vijfdeurs hatchback, maar een half jaar later ook als Estate met een behoorlijk ruime kofferbak.

De Clio werd midden 2016 voorzien van een subtiele facelift, waarbij in- en exterieur iets werden opgefrist. Belangrijker echter was dat er nieuwe, zuinigere motoren werden geïntroduceerd. De Clio is te krijgen met een 0.9 liter driecilinder, een 1.2 atmosferische viercilinder en een 1.2 turbo benzinemotor. Daarnaast is er natuurlijk nog de R.S. met 1.6 turbo. De viercilinder 1.5 dCi is de enige diesel. Qua versnellingsbakken is er keuze uit een vijfbak (handgeschakeld) en een zesbak EDC (automaat) met dubbele koppeling.

Er staan bijna 2.400 Clio’s op AutoTrack. Één op de drie auto’s is voorzien van een dieselmotor. Prijzen variëren van €6.000 tot €35.000. Houdt in de gaten dat de benzinemotoren in de praktijk een stuk minder zuinig zijn dan de fabrieksopgave. Verder is de achterbank niet de ruimste en gaat soms een sensor op de accu kapot, waardoor je een foutmelding op het dashboard krijgt.

https://www.youtube.com/watch?v=ZLBeabIfy4M