Het is niet eenvoudig om op de verzadigde markt een goede bedrijfswagen uit te zoeken. Het aanbod is vandaag de dag dermate groot dat je het overzicht snel kunt verliezen. Met dit lijstje krijg je het overzicht terug: van populaire modellen tot wat minder voor de hand liggende keuzes, hier vind je de top 10 beste bedrijfswagens.

Volkswagen Transporter

De Volkswagen Transporter is met meer dan 12 miljoen verkochte exemplaren verreweg het populairste model in de geschiedenis van bedrijfsauto’s. De door de Nederlandse importeur Ben Pon bedachte bestelauto is al generaties lang de trouwe compagnon van menig ondernemer. Vandaag de dag is de Transporter in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, wat zijn aantrekkingskracht alleen maar vergroot.

Opel Vivaro

Wil je een van de ruimere bedrijfswagens in zijn klasse, dan is de Opel Vivaro wellicht wat voor jou. De Vivaro is dankzij zijn laadruimte een erg praktische auto voor ondernemers die geregeld veel goederen moeten vervoeren. En aan zijn eigenzinnige front is de Vivaro ook nog eens goed te herkennen. Opel Vivaro

Renault Kangoo

De Renault Kangoo is een van de meer voordelige bedrijfswagens. Dit compacte bestelbusje wordt standaard dan ook met niet zoveel poespas geleverd, maar is wel aardig aan te kleden. Bovendien is de techniek simpel genoeg dat onderhoud niet direct in de papieren hoeft te lopen. Dat het recept van de Kangoo werkt, blijkt wel uit het feit dat Mercedes-Benz ervoor heeft gekozen om de auto te kopiëren voor haar eigen gamma. De Duitse autofabrikant verkoopt het model als de nagenoeg identieke Citan.

Ford Transit

De benaming Ford Transit werd ooit gebruikt om de grote bestelauto van het Amerikaanse automerk aan te duiden, maar dat is niet meer zo. Tegenwoordig is het de modellijn van de bedrijfswagens van Ford. Hier vind je onder meer de kleine Transit Courier, de Transit Connect en de Transit Custom, welke de opvolger is van de originele Transit.

Fiat Doblo

Fiat mag er van oudsher dan niet per se om bekend staan, de bedrijfswagens van het Italiaanse merk doen het al jaren goed. De compacte Doblo, bijvoorbeeld, is met zijn aangename prijs, robuuste techniek en eenvoudige lijnenspel al jaren een goedlopend model onder ondernemers. fiat-doblo-2005-facelift-775

Mercedes-Benz Vito

Mercedes bedrijfswagens vallen net als de personenauto’s van het merk zeer in de smaak. De Vito is geen uitzondering op de regel. Met zijn stijlvolle uiterlijk heeft het busje al heel wat harten weten te veroveren. De Vito is net als rivaal Volkswagen Transporter naar behoeven samen te stellen. Bovendien is er een elektrische versie.

Nissan NV200

In de wereld van bedrijfswagens is de Nissan NV200 een van de nieuwste opties. Maar desondanks is het busje uitgegroeid tot een populair model. De NV200 wordt bijvoorbeeld in verschillende grote steden gebruikt als taxi. Buiten dat is de wat compacte NV200 relatief betaalbaar in vergelijking met de competitie. Ook was het een van de eerste elektrische bedrijfswagens ter wereld.

Peugeot Partner

De Peugeot Partner is een fijn alternatief voor als je niet enorm veel hoeft te vervoeren. Deze Franse bedrijfswagen neemt het bijvoorbeeld op tegen de Renault Kangoo en Volkswagen Caddy bij de compactere modellen. De Partner onderscheidt zich met zijn recht-voor-zijn-raap ontwerp en vrij hoge mate van comfort. Hetzelfde model is te vinden bij Citroën, in de vorm van de Berlingo.

Mercedes-Benz Sprinter

Ben je op zoek naar een grote bedrijfswagen, dan kun je niet heen om de Mercedes-Benz Sprinter. Als een van de meest herkenbare bestelwagens op de markt is de Sprinter een begrip onder de ondernemers. Maar ook dankzij de vele personaliseringsmogelijkheden evenals de krachtige motoriseringen van het model blijft men de Sprinter uitzoeken. De Sprinter is bijvoorbeeld ook verkrijgbaar met laadbak en zonder cabine. Mercedes-Benz Sprinter

Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy concurreert in hetzelfde segment als bovenstaande bedrijfswagen van Renault. Als vanzelfsprekend doet de kleinere broer van de Transporter het prima onder ondernemers. Dankzij de betrouwbare Duitse techniek en zijn immer sluike is de Caddy een ware kaskraker, waarvan er sinds de jaren ’80 al ruim 3 miljoen zijn verkoc