De meest extreme RS6 van het moment.

ABT hoeft haar reputatie als huistuner van VAG-producten allerminst te bewijzen. Toch blijven ze het keer op keer doen, door smakelijke producten te maken die het uiterlijk en het vermogen van de auto’s veelal in positieve zin veranderen. De RS6-E Hybrid Concept onderscheidt zich van de gebruikelijke ABT-manier, door het vermogen van de krachtigste RS6 bijna te verdubbelen en er een hybride van te maken.

abt-rs6-e-hybrid-concept-voor.jpg

Het resultaat is een krankzinnige machine, zoals Audi hem zelf niet had kunnen verzinnen. De RS6-E Hybrid Concept heeft 1.020 pk en 1.291 Nm koppel. Een enorme stap, waardoor het studiemodel liefst 415 pk meer heeft dan de Audi RS6 Performance. Omdat het een studiemodel betreft, kunnen we momenteel weinig zeggen over de specifieke details van de krachtverdeling. ABT laat immers niet weten hoeveel vermogen de elektromotor produceert. Wel weten we dat de ECU van de auto is geherprogrammeerd en dat de elektromotor een accupakket van 13,6 kWh heeft. Daarnaast knalt de RS6-E in 3,3 seconden naar de 100 km/u en heeft hij een topsnelheid van 320 km/u.

Aan de buitenzijde is de auto ook aangepakt; enerzijds om te laten zien dat het om een hybride gaat, anderzijds om de gebruikelijke ABT-specerijen eroverheen te sprenkelen. ABT kan nog niet zeggen of de auto ooit het productiestadium zal halen.

abt-rs6-e-hybrid-concept-achter.jpg