Heb jij een klap geld over voor een uitgebouwde Tesla? Dan is dit jouw dag.

Wie in de markt is voor een Tesla Model S, wordt begroet door een beperkt aantal mogelijkheden. Sterker nog, er is eigenlijk maar één optie waar je je keus op kunt laten vallen: een sedan. Voor wie de Model X net een maatje te groot is, maar ook niet staat te springen om een normale Model S, kan nu in Engeland terecht.

De Britse coachbuilder Qwest biedt haar klanten namelijk de optie om hun wagen om te bouwen. Toegeven, hij wordt er niet goedkoper van, maar voor wie helemaal wild is van de Model S en hem graag uitgebouwd ziet worden, is het wel degelijk een optie. De Britten bieden de conversie tegen 70.000 pond aan, exclusief donorauto.

tesla-model-s-shooting-brake-voor.jpg

Om de uitbouw van de Shooting Brake conversie een beetje schappelijk te houden is er gebruik gemaakt van koolstofvezel. De Model S zoeft, net als de normale Model S P90D, in 2,8 seconden naar de 100 km/u. Qwest kan er 25 per jaar bouwen. Moederbedrijf Tesla zal de conversies overigens niet weerhouden van updates. Qwest heeft gedurende het proces veel contact gehad met Elon Musk om alles in goede banen te laten verlopen.

tesla-model-s-shooting-brake-links.jpg