Niets schreeuwt Amerikaanse glorie zoals een Corvette, laat staan zijn met steroïden volgepompte broer: de gevreesde ZR1. Nu de nieuwe Corvette alweer een tijdje op de markt is, is het hoog tijd om het grove geschut uit de kast te trekken. Dit is precies wat Chevrolet deed.

Het was een publiek geheim dat de nieuwe ZR1 een bikkel van een wagen zou worden. Toch besloot Chevrolet om onze honger naar een uitermate krachtige Corvette te stillen, door er de nieuwe LT5 in te gooien. Deze 6,2-liter V8, compleet met supercharger, produceert niet minder dan 766 pk. Dit komt mede door die hiervoor genoemde supercharger, die ongeveer 55 procent groter is dan bij het vorige model. De wagen is te herkennen door zijn speciale halo hood, die de koeling van de motor verbetert.

Chevrolet-ZR1-front.jpg

De C7 ZR1 beschikt daarnaast over een door GM gepatenteerde active exhaust, die je omgeving laat weten dat je in de buurt bent. Afgezien van het brute geluid dat de wagen produceert, kun je je testosteron niveau nog verder oppompen door zelf te schakelen. Mocht dit je te ver gaan, dan kun je ook een achttraps automaat bestellen.

De wagen komt in de lente van 2018 op de markt.