De grote SUV uit München is terug, en hij is groter dan ooit.

Nadat de BMW X5 gisteren al het internet op lekte, krijgen we de wagen vandaag in zijn volledigheid te zien. Niet alleen de buitenkant, overigens, want alle informatie wordt er direct bijgegeven. BMW brengt de auto later dit jaar op de markt. De prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

bmw-x5-achter.jpg

De nieuwe BMW X5 groeit in praktisch ieder opzicht. De wagen is niet alleen 3,6 cm langer, hij is ook nog eens 6,6 cm breder en 1,9 cm hoger dan zijn voorganger. De wielbasis neemt met 4,2 cm toe. De bagageruimte is zodoende 645 liter groot, tenzij je de achterbank neerklapt. In dat geval beschik je over 1.860 liter aan ruimte. De binnenzijde is strakgetrokken en heeft liefst twee 12,3" schermen. Dankzij iDrive kan men het infotainmentsysteem besturen, zowel met gebaren als met stemcommando’s.

bmw-x5-binnen.jpg

De nieuwe BMW X5 wordt aanvankelijk in vier verschillende motorenconfiguraties geleverd, al komt een ervan niet naar Europa. Het gamma bestaat uit een tweetal dieselmotoren en twee benzinemotoren. De instapdiesel, de xDrive30d, krijgt 265 pk, terwijl de krachtigere M50d over 400 pk beschikt. De enige benzinemotor voor Europa, de xDrive40i, krijgt 340 pk. De xDrive50i, die niet geleverd wordt, heeft een 462 pk sterke V8. Tenslotte is de X5 nog met het Off-Road pakket te bestellen. Hier krijgt de bolide een ander onderstel en wordt hij geprepareerd om van de gebaande paden af te kunnen.