Groot of klein, het blijft speelgoed.

LEGO-fanaten: opgelet! De Deense speelgoedfabrikant heeft vandaag een langverwacht bouwpakket onthuld, waar menig hart sneller van zal gaan kloppen. Samen met Bugatti heeft LEGO een schaalmodel gemaakt van de Chiron, de peperdure hypercar uit Frankrijk. Hiermee wordt de Ultimate Series verder uitgebreid, nadat LEGO eerder een bouwpakket van de Porsche 911 GT3 RS op de markt bracht.

bugatti-chiron-lego-achter.jpg

De Bugatti Chiron van LEGO is een indrukwekkend bouwpakket. De Chiron, die op een schaal van 1:8 is gemaakt, bestaat uit maar liefst 3.599 stukjes. Daarmee is het bouwpakket ongeveer 800 stenen groter dan de Porsche. De afmetingen van de Chiron zijn minstens zo indrukwekkend. Het apparaat is 56 centimeter lang, 25 centimeter breed en 14 centimeter hoog.

bugatti-chiron-lego-binnen.jpg

Uiteraard rijdt de wagen niet als een echte auto, maar dat betekent niet dat LEGO zich heeft ingehouden met de details. Naast een actieve achtervleugel, heeft de wagen een werkelijk bewegende W16 motor en vinden we in het interieur bewegende paddle shifters. Het bouwpakket kost in Nederland 399 euro.