De allerheetste Clio is een feit.

Veel completer dan dit ga je je Renault Clio niet krijgen. Toch is het niet de complete auto waar het hier om gaat, want de op de Clio R.S. 220 EDC Trophy gebaseerde Clio R.S.18 heeft vooral zijn uiterlijk als voornaamste spraakmaker. De nagenoeg pikzwarte Clio heeft afgelopen seizoen eens goed hun Formule 1-tak bekeken, waarop hij vervolgens zijn imposante kleurstelling op besloot te baseren.

Afgezien van de kleur is de auto echter ook te herkennen aan een aantal logo’s en badges, voor het geval je hem in de war zou halen met een normale Renault Clio. De duisternis trekt door naar de binnenzijde van de auto, waar het letterlijk zwart zien van koolstofvezel en alcantara. Deze trend wordt hier en daar doorbroken door rode accenten.

De hete Clio heeft een geblazen 1,6-liter viercilinder in het vooronder, die goed is voor 220 pk en 280 Nm aan koppel. Hoewel de auto prima een handbak zou kunnen gebruiken om het rijplezier te vergroten, geeft Renault de Clio R.S.18 een zestraps automaat met dubbele koppeling. De uitlaat komt bij Akrapovic vandaan.

De hatchback komt in gelimiteerde oplage op de markt, voor een nog onbekende prijs.