Het Franse straatmonster krijgt eindelijk een prijskaartje.

Renault onthulde de meest spectaculaire Mégane alweer bijna een half jaar geleden, maar krijgt vandaag pas een Nederlandse prijs om hem te vergezellen. De Mégane R.S. debuteerde afgelopen september op de beurs in Frankfurt en werd enorm goed ontvangen. Om te zeggen dat het tijd was dat Renault een prijskaartje aan de auto zou hangen, zou dus een understatement zijn.

De snelle Mégane krijgt officieel de naam Mégane R.S. 280 en wordt aangeboden voor 42.340 euro. Betaal je 44.540, dan wordt je R.S. 280 voorzien van een automatische versnellingsbak. Renault zal later met een speciale Cup-variant komen, waarvan de prijs nog onbekend is. Hetzelfde geldt voor de Trophy-uitvoering. Hiervan weten we echter wel dat hij rond de 300 pk en 400 Nm koppel krijgt.

renault-megane-rs-achter.jpg

De Mégane R.S. zoals je hem vanaf morgen kunt bestellen heeft standaard een 1,8-liter turbomotor die zo’n 280 pk en 390 Nm koppel produceert. Om het puristisch te houden, mag je zelf door de versnellingen roeren. Tenzij je die duurdere versie koopt, natuurlijk.

renault-megane-rs-interieur.jpg