introzin.

Enkele weken geleden kwam het Poolse Carlex Design met zijn unieke interpretatie op de Mercedes X-Klasse op de proppen. Recentelijk heeft de tuner een nog extremere, met carbon gespekte variant uit de pijplijn geknald. De zogenaamde ‘Exy Monster X Concept’ is het absolute toppunt van gestoord en is tevens een van de weinige Mercedes’ X-Klasse die op zo een bijzondere wijze is aangepakt.

carlex-zeswieler-voor

Dit is niet in het minste te danken aan het feit dat de auto een hele extra as, en daarmee dus ook twee extra wielen, heeft gekregen. Zoals gezegd is het plaatwerk van de auto vervaardigd uit koolstofvezel. Daarnaast heeft Carlex de wagen een vreselijke dikke motorkap gegeven. De laadbak is eveneens flink bij de haren gegrepen en dit is tegelijkertijd de enige plek op de auto waar we een kleur anders dan zwart bekennen.

Dit is voorlopig het enige dat Carlex over de auto kwijt wil. Over de aandrijflijn is vooralsnog niets bekend en Carlex wil ook niet zeggen hoeveel exemplaren er precies gebouwd zullen gaan worden. Hoe duur de auto moet worden, is eveneens nog niet duidelijk.

carlex-zeswieler-boven