Zakelijk rijden wordt weer een stuk aantrekkelijker.

Er lekten eerder al een aantal foto’s het internet waarop de nieuwe Audi A6 te zien was. Nog geen etmaal later trok Audi zelf de doeken van de auto. Uit de foto’s blijkt dat Audi eenzelfde weg inslaat als bij de eerder onthulde A7 en A8. De nieuwe designtaal van Audi geeft de auto een eigen gezicht, maar ook eentje die duidelijk te vergelijken is met zijn broers. Bij de A6 benadrukt Audi zelf vooral de ‘gespierde schouders’ van de wagen, waardoor hij flink sportiever uit de bus komt dan voorheen. Gecombineerd met de nieuwe verlichting zal de auto door velen gezien worden als een stap in de juiste richting.

audi-a6-achter.jpg

Binnenin de nieuwe A6 vinden we een schitterend interieur, met een dashboard dat voorzien is van twee schermen. Hierdoor wordt het interieur netjes opgeruimd en geeft het de indruk nog meer premium-georiënteerd te zijn dan voorheen. Daarnaast beschikt de auto over meer dan dertig verschillende veiligheidssystemen.

Op het gebied van motoren zet Audi in op de zogenaamde ‘mild hybrid’, wat inhoudt dat er per 100 kilometer 0,7 liter minder brandstof verbruikt zal worden. Daarop moeten we echter nog even wachten, want in eerste instantie komt de auto op de markt met een tweetal zescilinders. Klanten kunnen kiezen voor de 340 pk sterke 55 TFSI-benzinemotor, of de 286 pk sterke 50 TDI-diesel.

audi-a6-interieur.jpg