De luxe Range Rover biedt nu meer ruimte.

Wie luxe wil en de voorkeur heeft voor een SUV kan tegenwoordig shoppen bij een merk als Bentley, maar op korte termijn ook bij Rolls-Royce. Vanouds was Range Rover echter de standaard keuze, het model weet zich nu te onderscheiden met een extra lange SVAutobiography.

De SUV heeft standaard een wielbasis van 2.922 mm, maar deze LWB-variant heeft een wielbasis van maar liefst 3.122 mm. Achterin vertoeven is alles behalve een straf. De achterpassagier heeft maar liefst 1,2 meter aan beenruimte. Zo zijn zakelijke conversaties uitvoeren geen probleem. Wie niet aan het werk is kan zich ook vermaken achterin de Range Rover. Er zijn onder andere 10-inch infotainmentschermen aanwezig. En wat te denken van een koelkast waar je de wijn of champagne in kan leggen. De auto is te bestellen met V8-motoren en als plug-in hybride.

rr-interieur-313.jpg

Range Rover presenteert de nieuwe SVAutobiography LWB op de Los Angeles autoshow. Amerika is een belangrijke markt voor de SUV-bouwer. Wie wel eens in wijken als Beverly Hills of Hollywood is geweest weet: heb je geen Range Rover, dan hoor je er eigenlijk niet bij. Ook in steden als Londen en Shanghai is de luxe SUV een veelvoorkomende verschijning.