Meer dan een halve ton voor dit kleine, rappe autootje.

In de basis begint het allemaal bij een simpele, elegante Fiat 500. Daarna pakt Abarth het autootje bij de lurven en trekt ze deze compleet uiteen als een fantastisch stuk klei. De Italianen boetseren er flink op los, want datzelfde stuk klei kan allerlei verschillende vormen aannemen. Een van de meest smakelijke varianten herkennen we in de 695 Biposto Rennsport.

abarth-659-rennsport-achter.jpg

Dit model is hardcore in de meest pure zin van het woord. We kunnen dit al enigszins aflezen aan de buitenzijde, maar vooral de binnenkant, evenals de technische zijde van het verhaal, tonen aan waarom dit de extreemste versie verkrijgbaar is. Racestoelen, verstevigingen, een verschrikkelijk hard onderstel, luidruchtige uitlaten en, jawel, een heuse sequëntiele versnellingsbak maken het een auto om rekening mee te houden.

abarth-659-rennsport-binnen.jpg

Dit alles heeft wel als gevolg dat de 191 pk sterke Abarth een flink prijskaartje draagt. Ook tweedehands kosten de gebakjes nog een aardige duit, zo blijkt. Hier op Autotrack is het duurste model, dat slechts 2.500 kilometer achter de rug heeft, 51.800 euro. Bekijk de advertentie hier