Daar zijn ze hartstikke trots op.

Skoda heeft deze week na een schijnbaar oneindige periode eindelijk de doeken van de nieuwe Scala getrokken. De Scala, die in feite de geestelijke opvolger van de Rapid Spaceback, lijkt in grote lijnen op zijn voorganger en deelt zijn basis met de SEAT Leon en de Volkswagen Golf. Toch betekent deze auto heel veel voor de Tsjechische tak van de Volkswagen Group.

De Skoda Scala is tevens gedeeltelijk geïnspireerd door de Vision RS, maar de automaker heeft de expressieve vormen van het studiemodel duidelijk niet helemaal terug laten komen in het uiteindelijke ontwerp. Daarbij is ook het interieur veel meer in lijn met de huidige designtaal van vergelijkbare auto’s binnen de Volkswagen Group.

skoda-scala-officieel-voor

Kijken we naar de motoren, dan stuiten we in totaal op vijf verschillende mogelijkheden. Het begint met een 95 pk sterke 1.0 TSI driecilinder, die ook verkrijgbaar is als 115 pk sterke uitvoering. Kies je de 1.5 TSI viercilinder, dan krijg je 150 pk onder de billen. Daarnaast komt er nog een 1.6 TDI met 115 pk en levert Skoda de Scala eveneens met aardgas. Dit model heeft een zogenaamde G-TEC-motor. De krachtbron is een éénliter driecilinder met 90 pk.

In de eerste helft van 2019 verschijnt de auto op de markt. Hoeveel de auto kost, wordt in een later stadium bekendgemaakt.

skoda-scala-officieel-binnen